Michelle Verheggen

Als kleuter werd Michelle al gegrepen door het instrument en de klank van de harp. Nauwelijks 7 jaar oud kon niemand haar ervan weerhouden om een zevental jaren harples te volgen bij Mea van Delden op de muziekschool in Weert. Zij deed mee aan concoursen, waaronder Stichting Jong Muziektalent concours en Ut Paeterke in Venlo.

Vervolgens kreeg zij in Tilburg op het Fontys Conservatorium voor de klas Jong Talent les van harpiste Ernestine Stoop en Sabien Canton. Ze trad onder meer op in het Academisch Genootschap, het Evaluon in Eindhoven en de Paradox in Tilburg. In deze periode speelde zij mee met het Euregio Jeugdorkest o.l.v Hans Casteleyn in binnen- en buitenland.

In 2010 maakte Michelle de overstap naar de interne afdeling voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na het behalen van haar middelbare schooldiploma studeert Michelle sinds 2012 harp aan het Koninklijk Conservatorium. Naast haar hoofddocent Ernestine Stoop heeft ze les van Anton Sie en Sandrine Chatron.Sinds Michelle in 2012 op een zomercursus in Engeland een award won, volgt ze lessen bij harpiste Catrin Finch in Cardiff. Op 4th International Harp Competition in Duitsland in 2013 heeft ze de tweede plaats behaald en in hetzelfde jaar is ze met het Nederlands Studenten Orkest op tournee geweest door Nederland en Kroatië.

Tevens heeft ze deelgenomen aan masterclasses onder meer bij Edward Witsenburg, Catrin Finch, Elinor Bennett, Rosetty de Ruiter en Assia Cunego.